POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE KOLESARSKI CENTER BAUER, d.o.o., Ljubljana


Podatki o podjetju:

Naziv: KOLESARSKI CENTER BAUER, d.o.o., Ljubljana

Sedež: Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana

Matična številka: 1413686000

Davčna številka: SI 75935384

Registrirano pri: Okrožno sodišče v Ljubljani (številka vložka 1/32051/00)

Osnovni kapital: 8763,00 €

Telefonska številka: +386 1 540 20 38

Email: trgovina@centerbauer.com


Splošne določbe ter informacije o registraciji:

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine KOLESARSKI CENTER BAUER, d.o.o., Ljubljana (v nadaljevanju lahko tudi: spletna trgovina ali ponudnik), ter urejajo pravice in obveznosti spletne trgovine/kupca ter poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

Spletno trgovino KOLESARSKI CENTER BAUER, d.o.o., Ljubljana, upravlja KOLESARSKI CENTER BAUER, d.o.o., Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Ob registraciji v spletno trgovino kupec skladno s temi splošnimi pogoji poslovanja pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter določi geslo. Uporabniško ime in geslo kupca nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Če želi kupec kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori tako, da pošlje zahtevek za zamenjavo na elektronski naslov trgovina­­­­­@centerbauer.com. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo kupec obveščen prek elektronske pošte.

Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup, saj registracija pred nakupom ni pogoj.


Dostopnost informacij:

KOLESARSKI CENTER BAUER, d.o.o., Ljubljana se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s pogoji poprodajnih storitev in prostovoljnih garancij),
 • končno ceno blaga ali storitve, vključno z davki;
 • informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave ali pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati,
 • plačilne pogoje ter pogoje dostave in izvedbe storitev, rok dostave blaga ali izvedbe storitve, kadar je to potrebno;
 • informacije o postopku ob pritožbi;
 • seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake;
 • trajanje pogodbe in rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe;
 • opozorilo, da kupec krije stroške vračila blaga, v primeru odstopa od pogodbe, če je potrebno;
 • o stroških vračila blaga, če ga pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, zaradi njegove narave ni mogoče vrniti po pošti;
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku).

Ponudba in cene:

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba spletne trgovine spreminja in ažurira hitro in pogosto. Kljub izjemnemu trudu pri zagotavljanju najbolj ažurnih in točnih podatkov ni izključena možnost napačnega podatka o ceni ali dobavljivosti. V teh redkih primerih ali v primerih, ko se cena oz. status dobavljivosti spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možnost rešitve situacije.

Vse akcije in popusti, objavljeni v spletni trgovini, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v maloprodajni mreži (fizične trgovine) ponudnika.

Spletna cena je cena, ki velja na spletu. Spletne cene v spletni trgovini se lahko razlikujejo od cene v maloprodajni mreži (fizične trgovine) ponudnika.

Vse cene izdelkov so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Stroški dostave niso vključeni v ceno izdelkov.

Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

Posebne ponudbe veljajo do razprodaje zalog. Napake niso izključene.

V primeru nakupa na obroke popusti na izdelke ne veljajo, nakup se obračuna brez popusta.

Cene v spletni trgovini se lahko razlikujejo od cen v maloprodajni mreži. Cene veljajo le za nakupe preko spletne trgovine.


Naročilo:

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika – z oddajo naročila z obveznostjo plačila.


Način plačila:

Spletna trgovina omogoča naslednje oblike plačila:

 • z gotovino ob prevzemu blaga (po povzetju), Pošta Slovenije si pridržuje pravico, da Vam ob dostavi obračuna provizijo v višini 8% zneska nakupa
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun ponudnika,
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro),
 • Elipay.

Ob osebnem prevzemu v trgovini KOLESARSKI CENTER BAUER, d.o.o., Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, je možno plačilo z gotovino, s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro, Karanta) ali Elipay.


Izdaja računa:

Spletna trgovina po dostavi naročenih izdelkov kupcu pošlje tudi račun in sicer po pošti ali v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.


Dostava in dostavni roki:

Pogodbeni partnerji za dostavo naročenega izdelka ponudnika so: Pošta Slovenije, UPS, GLS, DPD in DHL, vendar si ponudnik brez predhodnega obvestila pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito. Možen je tudi osebni prevzem naročenega blaga v naši trgovini KOLESARSKI CENTER BAUER, d.o.o., Ljubljana, na naslovu Šmartinska cesta 152 v Ljubljani.


Naročila bodo odpremljena še isti ali naslednji delovni dan (pod pogojem, da je blago na zalogi). Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da nam jih posredujete najkasneje ob oddaji naročila po elektronski pošti na naslov: trgovina@centerbauer.com Dostava blaga je omejena na ozemlje držav EU. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročeno blago.


Teža paketaCena dostave v €
do 5 kgpo ceniku Pošte Slovenije
od 5 kg do 20 kgpo ceniku Pošte Slovenije
nad 30 kgpo ceniku Pošte Slovenije


Predvideni čas dostave, če je artikel na zalogi, je 1–3 dneve od naročila. Če artikla ni na zalogi, vas o predvidenem datumu dobave obvestimo po elektronski pošti.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. O stroških in rokih dostave izven Republike Slovenije vas bomo obvestili po elektronski pošti.


Vračilo blaga:

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga spletno trgovino obvesti, da odstopa od pogodbe. Kupcu ni potrebno navajati razlogov za odstop od pogodbe.

Kupec predloži ponudniku v roku iz predhodnega odstavka obvestilo o odstopu od pogodbe na Obrazcu za vračilo blaga, ki je na voljo TUKAJ, in ga posreduje na elektronski naslov: trgovina@centerbauer.com.

Po prejemu Obrazca za vračilo blaga začne teči 14-dnevni rok, v katerem mora kupec artikel vrniti. Artikel mora biti nepoškodovan, zapakiran v originalno embalažo in z vsemi priloženimi dodatki, v nespremenjeni količini in brez sledi uporabe. Paketu, s katerim se vrača blago, je potrebno priložiti kopijo računa.

Ponudnik mora kupcu najpozneje v 14 dneh po prejemu Obrazca za vračilo blaga vrniti vsa prejeta plačila in sicer z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Ponudnik si pridržuje zadržati vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega artikla ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je artikel poslal nazaj.

Morebitne stroške vračila zaradi odstopa od pogodbe krije kupec. Spletna trgovina ne sprejema vrnjenih pošiljk z odkupnino.


Stvarne napake:

Napaka je stvarna:

 • če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
 • če artikel nima lastnosti, ki so potrebne na posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, in sicer tako, da izpolni in na elektronski naslov ponudnika trgovina@centerbauer posreduje Obrazec za vračilo blaga, ki je na voljoTUKAJ .

Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Kupec mora najprej zahtevati popravilo izdelka oziroma, če popravilo ni izvedljivo (ker bi bilo denimo predrago), zamenjavo izdelka. Prodajalec mora izdelek popraviti ali zamenjati v razumnem času in brez večjih nevšečnosti za kupca.


Kupec lahko zahteva tudi znižanje cene ali vračilo celotne kupnine, vendar samo če:

 • popravilo ali zamenjava izdelka ni možna
 • popravilo ali zamenjava izdelka bi bila predraga glede na naravo izdelka oz. napako
 • popravilo ali zamenjava izdelka bi stranki povzročila precejšnje nevšečnosti
 • prodajalec popravila ali zamenjave izdelka ne bi mogel izvesti v razumnem roku

Pravice kupca, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil ponudnika.


Garancije:

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali računih.

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom ponudnika.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri ponudniku, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu.


Reklamacije:

V kolikor blago nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne artikle, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, potem kupec blago reklamira. Po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom je možno blago vrniti tudi po pošti, sicer pa ga osebno prinesete v trgovino ponudnika.


Varnost:

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil, skladno z izvajalcem, s katerim ima sklenjeno pogodbo za namen izvajanja storitev plačevanja preko spleta.


Zasebnost in zaščita osebnih podatkov:

Ponudnik se obvezuje, da bo vse osebne podatke kupcev uporabljal in hranil v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov in Uredbe Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: Splošna uredba o varovanju osebnih podatkov).

Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu. Ponudnik teh informacij ne razkriva tretjim osebam oz. jih bo razkril tretjim osebam zgolj ob izpolnjenih pogojih iz Zakona o varstvu osebnih podatkov in Splošne uredbe o varovanju osebnih podatkov. Z izjemo obvestil, ki so povezana z naročilom, ponudnik ne kontaktira svojih kupcev, razen v primeru izrecnega strinjanja s strani kupca.

Spletne strani za naročilo izdelkov ter prenosi so zaščiteni in ustrezno tehnično oz. elektronsko varovani.

Ponudnik se obvezuje, da bo sprejel vse razumne varnostne ukrepe za zagotovitev varnosti vseh podatkov za plačilo pri naročilu kupca. Ponudnik ne odgovarja za morebitne krajo podatkov, razen v primeru malomarnosti ponudnika.


Pravno obvestilo:

Spletna trgovina in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.


Izključitev odgovornosti:

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Kupec mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).


Pritožbe in spori:

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in kupca obveščati, o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru težav lahko kupec ponudnika kontaktira preko telefona na telefonsko številko +386 1 540 20 38 ali po elektronski pošti trgovina@centerbauer.com.

Pritožba se odda po elektronski pošti na trgovina@centerbauer.com ali pisno na sedež ponudnika, KOLESARSKI CENTER BAUER, d.o.o., Ljubljana, upravlja KOLESARSKI CENTER BAUER, d.o.o., Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.


Izvensodno reševanje potrošniških sporov:

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Skladno z uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES, KOLESARSKI CENTER BAUER, d.o.o., Ljubljana objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

razvoj rešitve bplanet d.o.o.